Kochamy imbir pod każdą postacią, dlaczego? Jest pyszny i zdrowy. Szczególnie lubimy imbir marynowany – w takiej postaci jest świetnym dodatkiem do wielu potraw. Oczywiście na rynku mamy wiele możliwości, ale my polecamy przygotować go samemu w domu. Przepis jest bardzo prosty. A my podkręciliśmy go jednym z naszych produktów. Musimy Wam powiedzieć że efekt wyszedł rewelacyjnie. Bazą do naszego imbiru marynowanego jest ocet z pigwowca. Z głębi wszystkich smaków świata, możemy Wam powiedzieć że imbir i ocet z pigwowca to duet idealny! Tak zamarynowany imbir w naszym occie z pigwowca w lodówce stal spokojnie 4 miesiące. Może postałby i ciut dłużej ale. …. został zjedzony To co, macie ochotę spróbować?
SKŁADNIKI:
- świeży korzeń imbiru
- ilość wedle uznania (my na porcję marynaty daliśmy około 200g imbiru) ale pamiętajcie, zawsze dodajemy składniki tak trochę na oko, więc możecie te proporcje zmieniać)
- ocet z pigwowca 1/2 szklanki
- cukier brązowy trzcinowy 1/4 szklanki
- woda ok 30 ml
- opcjonalnie – sól