Makaron ze szpinakiem
  • 1 opakowanie makaronu farfalle 6 sapori – makaron z dodatkiem czarnej marchwi, buraka, szpinaku, papryki chili i kurkumy (może być również np. penne)
  • 1 opakowanie mrożonego, rozdrobnionego szpinaku
  • czosnek
  • mleczko kokosowe
  • olej lniany Bieszczadzkiej Spiżarni
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • pomidory (koktajlowe lub malinowe)
  • starty parmezan (jeśli ktoś lubi)
  • natka pietruszki

Przygotowanie

W garnku, w osolonej wodzie, gotujemy makaron al dente. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła i wrzucamy mrożony szpinak. Gdy się rozmrozi – przyprawiamy go solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem (liczba ząbków zależy od Waszych preferencji – my dodajemy 4-5 ząbki). Następnie dodajemy do przyprawionego szpinaku mleczko kokosowe – ilość zależy od preferowanej konsystencji. Do garnka wrzucamy odcedzony makaron oraz szpinak – delikatnie mieszamy aż do połączenia składników. Wykładamy na talerz. Na wierzch dodajemy pokroje pomidory, natkę pietruszki oraz starty parmezan. Skrapiamy olejem lnianym Bieszczadzkiej Spiżarni.
Smacznego.

Mój koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Wygląda na to, że jeszcze nie dokonałeś wyboru.