Octy Bieszczadzkiej Spiżarni, produkowane wyłącznie z pełnowartościowych owoców, są poddane długiej, tradycyjnej metodzie produkcji. Charakteryzują się złożonym bukietem smaków i zapachów. Powstają w wyniku naturalnej, niczym nie przyspieszonej fermentacji. Fermentacja alkoholowa przy otwartym procesie produkcji i stałym natlenieniu dzięki bakteriom z rodziny Acetobacteraceae, przechodzi w cichą fermentację octową. Powolny proces trwa od kilku do kilkunastu tygodni. Po zakończonej fermentacji octowej ocet dojrzewa od trzech do dwunastu miesięcy.Octy Bieszczadzkiej Spiżarni nie są poddawane pasteryzacji i filtrowaniu, nie zawierają sztucznych “polepszaczy” i konserwantów takich jak siarczyny. Nie są one aromatyzowane w żadnym stopniu, nie zawierają wzmacniaczy smaków ani żadnych barwników.
[dgpc_product_carousel type=”product_category” include_categories=”26″ loop=”on” autoplay=”on” _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” title_font_size=”12px” price_font=”|300|||||||” price_font_size=”13px” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” show_items_desktop=”3″ sticky_enabled=”0″][/dgpc_product_carousel]