Pasta z awokado
  • dojrzale awokado,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • cytryna,
  • olej lniany Bieszczadzkiej Spiżarni,
  • olej konopny  Bieszczadzkiej Spiżarni,
  • sól,
  • pieprz ziołowy

Przygotowanie

Awokado przelewamy wrzątkiem – kroimy na pół i wydrążamy środek do garnka. Dodajemy do awokado czosnek – ścieramy na tarce 2-3 ząbki oraz sok z cytryny. Dodajemy 1 łyżeczka oleju lnianego oraz 1 łyżkę oleju konopnego Bieszczadzkiej Spiżarni, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku. Wszystko blendujemy na jednolitą masę.

Pasta z awokado to świetny pomysł do kanapek, tostów czy na przyjęcie do chipsów. Pasta z awokado smakuje wybornie – szczególnie z rzodkiewką, jajkiem, szczypiorkiem.
Smacznego.

Mój koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Wygląda na to, że jeszcze nie dokonałeś wyboru.