- dojrzale awokado,
- 2-3 ząbki czosnku,
- cytryna,
- olej lniany Bieszczadzkiej Spiżarni,
- olej konopny Bieszczadzkiej Spiżarni,
- sól,
- pieprz ziołowy
Pasta z awokado
Bieszczadzka Spiżarnia
Przygotowanie
Awokado przelewamy wrzątkiem – kroimy na pół i wydrążamy środek do garnka. Dodajemy do awokado czosnek – ścieramy na tarce 2-3 ząbki oraz sok z cytryny. Dodajemy 1 łyżeczka oleju lnianego oraz 1 łyżkę oleju konopnego Bieszczadzkiej Spiżarni, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku. Wszystko blendujemy na jednolitą masę.
Pasta z awokado to świetny pomysł do kanapek, tostów czy na przyjęcie do chipsów. Pasta z awokado smakuje wybornie – szczególnie z rzodkiewką, jajkiem, szczypiorkiem.
Smacznego.