Inspiracja obiadowa nr 1
  • Natural mix (kasza gryczana, kasza bulgur, soczewica, suszone pomidory, pestki dni) – można użyć innej mieszkanki lub ryż/ kaszę – wedle uznania,
  • pomidorki koktajlowe,
  • roszponka,
  • czarne oliwki,
  • świeży pstrąg tęczowy łososiowy,
  • koperek,
  • cytryna,
  • olej lniany Bieszczadzkiej Spiżarni,
  • olej konopny Bieszczadzkiej Spiżarni,
  • olej z ostropestu Bieszczadzkiej Spiżarni

Przygotowanie

Przygotowujemy rybę do pieczenia: rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy kawałki ryby. Każdy kawałek skraplamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem ziołowym oraz obkładamy koperkiem. Pieczemy ok. 20 – 30 min.
W garnku gotujemy mieszankę kasz – natural mix. Po ugotowaniu mieszamy z pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi oraz olejem z ostropestu.
Roszponkę i czarne oliwki mieszamy z olejem konopnym. Oprószamy solą i pieprzem ziołowym do smaku.
Upieczoną rybę wykładamy na talerz i polewamy olejem lnianym Bieszczadzkiej Spiżarni. Obok dodajemy przygotowany jw. mix kasz oraz roszponkę z oliwkami.
Smacznego.

Mój koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Wygląda na to, że jeszcze nie dokonałeś wyboru.