Grzanki
- pieczywo
- olej z czarnuszki
- 1 jajko
- 1 awokado
- sól/ pieprz
- natka pietruszki
- masło
Sałatka do grzanki
- opakowanie młodych listków: botwinka, rukola, szpinak,
- oliwki czarne
- pomidorki koktajlowe
- ser typu feta
- olej lniany Bieszczadzkiej Spiżarni
Grzanki
Sałatka do grzanki
Przygotowanie
W tosterze opiekamy kromki ulubionego chleba. Na patelni – na niewielkiej ilości masła-sadzimy jajko. Przyprawiamy je solą oraz pieprzem i posypujemy natka pietruszki.
W międzyczasie przygotowujemy sałatkę. Wykładamy na talerz młode liście, na nie pomidorki przecięte na pół, czarne oliwki oraz ser typu feta. Polewamy olejem lnianym, Doprawiamy solą i pieprzem.
Kładziemy obok sałatki opieczone tosty. Smarujemy je olejem z czarnuszki. Nakładamy na tosty awokado, a na nie usadzone jajko.
Smacznego
Wygląda na to, że jeszcze nie dokonałeś wyboru.