Inspiracja śniadaniowa nr 1
  • sałata
  • czarne oliwki
  • pomidorki koktajlowe
  • kiełki brokułu
  • rzodkiewka
  • jajko
  • olej lniany Bieszczadzkiej Spiżarni
  • olej konopny Bieszczadzkiej Spiżarni
  • olej z ostropestu Bieszczadzkiej Spiżarni
  • Tosty: chleb
  • olej z czarnuszki Bieszczadzkiej Spiżarni

Przygotowanie

Sałatę kroimy w paski – układamy na talerzu. Na sałatę dodajemy czarne oliwki, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, rzodkiewkę pokrojoną w plastry – wszystkie składniki wg uznania. Posypujemy kiełkami z brokułu oraz polewamy olejem lnianym, konopnym i z ostropestu, sól, pieprz ziołowy.
Gotujemy jajko na twardo – ugotowane, kroimy w połówki i dokładamy na talerz. Jajko również posypujemy kiełkami brokułu.
W opiekaczu opiekamy nasz ulubiony chleb – liczba kromek w zależności od upodobań. Podajemy do sałatki i jajka na talerzu. Opieczone kromki polewamy olejem z czarnuszki. Kromki można również popiec w piekarniku.
Całość talerza doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku.
Smacznego.

Mój koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Wygląda na to, że jeszcze nie dokonałeś wyboru.