Inspiracja śniadaniowa nr 2 – grzanki inaczej

Grzanki

  • pieczywo
  • olej z czarnuszki
  • 1 jajko
  • 1 awokado
  • sól/ pieprz
  • natka pietruszki
  • masło

 

Sałatka do grzanki

  • opakowanie młodych listków: botwinka, rukola, szpinak,
  • oliwki czarne
  • pomidorki koktajlowe
  • ser typu feta
  • olej lniany Bieszczadzkiej Spiżarni

Przygotowanie

W tosterze opiekamy kromki ulubionego chleba. Na patelni – na niewielkiej ilości masła-sadzimy jajko. Przyprawiamy je solą oraz pieprzem i posypujemy natka pietruszki.
W międzyczasie przygotowujemy sałatkę. Wykładamy na talerz młode liście, na nie pomidorki przecięte na pół, czarne oliwki oraz ser typu feta. Polewamy olejem lnianym, Doprawiamy solą i pieprzem.
Kładziemy obok sałatki opieczone tosty. Smarujemy je olejem z czarnuszki. Nakładamy na tosty awokado, a na nie usadzone jajko.
Smacznego.

Share This
Mój koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Wygląda na to, że jeszcze nie dokonałeś wyboru.