Pieczony omlet na tortilli
  • tortilla pełnoziarnista
  • 1/2 awokado
  • rukola
  • ser cheddar
  • olej prażony mak Bieszczadzka Spiżarnia
  • olej konopny Bieszczadzka Spiżarnia
  • czosnek
  • sól / pieprz

Przygotowanie

Tortillę pełnoziarnistą układamy w naczyniu żarododpornym zawijając boki ku górze. Na tortillę nakładamy rukolę, pokrojone w kawałki awokado. Całość zalewamy roztrzepanymi jajkami. Wierzch posypujemy startym żółtym serem cheddar. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem.
Pieczemy w temp.180 stopni około 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika, polewamy olejem z prażonego maku oraz olejem konopnym.
Smacznego

Share This
Mój koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Wygląda na to, że jeszcze nie dokonałeś wyboru.