- 1 woreczek Natural Mix Zdrowe Plony: kasza gryczana, kasza bulgur, soczewica, suszone pomidory, pestki dyni
- polędwiczki z kurczaka
- rukola
- pomidorki paprykowe
- mała cukinia
- skyr naturalny
- awokado
- gruszka
- brokuł
- olej konopny Bieszczadzkiej Spiżarni
- olej lniany Bieszczadzkiej Spiżarni
- sól
- pieprz cytrynowy
Bieszczadzka Spiżarnia
Przygotowanie
Gotujemy woreczek Natural Mix Zdrowe Plony. W tym czasie odcinamy różyczki brokuła i delikatnie obtaczamy je w oliwie. Układamy przygotowanego brokuła na blaszce i pomiędzy różyczkami dodajemy przecięte na pół ząbki czosnku. Tak przygotowane brokuły pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Polędwiczki z kurczaka smarujemy oliwą z dodatkiem ulubionych przypraw. Pieczemy 20 -30 minut w woreczku do pieczenia. Malutką cukinię sałatkową kroimy w cienkie plasterki i mieszamy ze skyrem naturalnym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oprószamy solą i pieprzem cytrynowym.
Gdy w/w się ugotuje/ upiecze układamy na talerzu dookoła:
Natural Mix, pokrojone w paski awokado, rukole z pokrojonymi na pół pomidorkami paprykowymi, pokrojoną w paski gruszkę, mizerię z cukinii oraz upieczone brokuły. Do środka układamy upieczone polędwiczki z kurczaka. Całość oprószamy solą i pieprzem cytrynowym oraz polewamy olejem lnianym oraz konopnym.
Smacznego