697 777 334

biuro@bieszczadzkaspizarnia.com.pl

Ocet herbaciany Kombucha

30,00 

Głównym składnikiem octu herbacianego kombucha jest irańska czarna herbata, która nadaje mu wyjątkowego smaku. W occie wyczuwamy delikatny smak herbaciany łagodnie przechodzący w przyjemnie kwaskowaty.

Zyskaj do 30 punktów.

}

Szybka wysyłka

wysyłamy w ciągu 48 godzin

~

Bezpieczne zakupy

szyfrowane połączenie

Wygodna płatność

szybkie płatności on-line PayU

Darmowa wysyłka

już dla zamówień od 150 zł

l

Napisz opinię

i zyskaj punkty na kolejne zakupy

.

Surowcem podstawowym w procesie powstawania octu jest sama Kombucha, która powstała z jednej z najdelikatniejszych czarnych herbat świata. Już sam zapach drobnego, jeszcze niezaparzonego suszu kusi i obiecuje niezwykłe doznania smakowe, wyobraźcie sobie aromat rozchodzący się po Bieszczadzkiej Spiżarni kiedy zaparzyliśmy herbatę oraz smak samego octy gdy w końcu mogliśmy go spróbować po wielu miesiącach oczekiwań.

Sama herbata z której powstała Kombucha a potem ocet ma delikatny kwiatowy i niezwykle orzeźwiający świeży aromat.

Ocet z Kombuchy jest octem wyjątkowym. Wszystkie nasze octy są octami owocowymi, Ocet z kombuchy jest octem herbacianym.

Poza tym ocet z Kombuchy zawiera dodatkowy składnik , którym jest kwas glukonowy, używany w farmakologii do leczenia alergii i uważany za chelator, czyli związek pomagający pozbyć się metali ciężkich i innych toksyn z tkanek organizmu.

Ocet z Kombuchy Bieszczadzkiej Spiżarni nie jest pasteryzowany, dlatego w dalszym ciągu, podobnie jak Kombucha z której powstał zawiera kultury bakterii i   drożdży, przez co wywiera pozytywny wpływ na proces trawienia i wyrównuje wewnętrzną równowagę pH organizmu.

 

Ocet z Kombuchy możemy stosować w kuchni na wiele różnych sposobów, tak naprawdę tylko od nas zależy gdzie i w jakich potrawach  go użyjemy. My stosujemy go analogicznie z innymi octami, Świetnie sprawdza się jako składnik dresingów do sałatek, jako dodatek do sosów, świetnie też smakuje gdy użyjemy go do zakwaszenia galarety z warzyw czy galantyny. Sprawdzi się również jako dodatek w sosach, chłodnikach, a także jako dodatek dań duszonych aby wyostrzyć ich smak.

Z octu z Kombuchy możemy też przyrządzić świetny napój orzeźwiający, wystarczy rozcieńczyć go wodą, dodać kilka kostek lodu ewentualnie połączyć go z jakimś naszym ulubionym świeżo wyciskanym sokiem i mamy idealny orzeźwiający napój zwłaszcza w gorące letnie dni.

Informacje dodatkowe

pojemność

250 ml

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

Mój koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Wygląda na to, że jeszcze nie dokonałeś wyboru.