Wyprzedane

697 777 334

biuro@bieszczadzkaspizarnia.com.pl

Ocet z pigwowca

36,00 

Siła smaku i zapachu.

Ocet z pigwowca to bardzo aromatyczny, cierpkawy i mocny w swoim smaku ocet o pięknym żółtym, słonecznym kolorze. Posmakuje na pewno tym którzy lubią w swoich potrawach pozostawianą mocną nutę owocu. Ocet ten świetnie zastąpi cytrynę, zarówno w przyrządzanych potrawach jak i napojach, jako dodatek do herbaty.
Idealnie komponuje się z rybą i drobiem. Stworzy idealny duet z imbirem i razem nadadzą naszym potrawom wspaniałego smaku.

Zyskaj do 36 punktów.

}

Szybka wysyłka

wysyłamy w ciągu 48 godzin

~

Bezpieczne zakupy

szyfrowane połączenie

Wygodna płatność

szybkie płatności on-line PayU

Darmowa wysyłka

już dla zamówień od 150 zł

l

Napisz opinię

i zyskaj punkty na kolejne zakupy

.

Ocet z pigwowca – właściwości

Ten niepozorny w swoim wyglądzie żółty owoc to nie tylko potęga aromatu ale też skarbnica kwasów organicznych, błonnika, witamin i soli mineralnych. Owoce pigwowca posiadają sporo związków przeciwutleniających, głównymi antyoksydantami występującymi w pigwowcu są polifenole i Witamina C. Poza witaminą C pigwowiec posiada też sporo witaminy B oraz związki mineralne takie jak magnez, miedź, fosfor czy żelazo.

Nasz ocet z pigwowca niepasteryzowany jest pachnący, aromatyczny, zachowuje wszystkie właściwości tego wspaniałego owocu.

Ocet z pigwowca - zastosowanie

Ocet z pigwowca sprawdzi się nie tylko jako składnik szotów czy orzeźwiającego napoju (wystarczy, że do wody gazowanej dolejemy trochę octu, wrzucimy lód i dodamy liście mięty); będzie też rewelacyjnym składnikiem dresingu jako dodatek do sałatek. Będzie też idealnym składnikiem marynat, zwłaszcza do drobiu, dań azjatyckich. Idealnie pasuje do dań z ryb, gdzie świetnie zastąpi cytrynę a z rozmarynem stworzy duet idealny. U nas odegrał pierwszorzędną rolę jako składnik marynowanego imbiru (taki marynowany imbir jest idealnym dodatkiem do sushi).

Proces produkcji

Ocet pigwowcowy z Bieszczadzkiej Spiżarni jest w 100% naturalnym produktem. Powstaje na wskutek tradycyjnej, naturalnej fermentacji. Następnie poddawany jest procesowi dojrzewania, gdzie przez wiele długich miesięcy, z czasem jego smak staje się bogatszy, aromatyczny i bardziej złożony.

Podczas produkcji octu z pigwowca nie dodajemy aromatów, konserwantów czy barwników. Naszego octu nie oczyszczamy, ani nie filtrujemy, aby zachować jego wszystkie cenne składniki. Dlatego też, jest naturalnie mętny, na jego dnie może wytrącać się osad oraz naturalny biofil czyli tzw. matka octowa.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętej, oryginalnej butelce. Po otworzeniu najlepiej [przechowywać w lodówce starajmy się aby po otworzeniu w buteleczce było jak najmniej tlenu, gdy zużyjemy ok ½ butelki polecamy przelać ocet w opakowanie o mniejszej pojemności.

Dla kogo polecany ocet z pigwowca?

Pigwowiec to przede wszystkim skarbnica witaminy C , której w swoim składzie w tak dużej ilości nie ma chyba żaden owoc rosnący w Polsce. Witamina C wspomaga naszą odporność i jest silnym przeciwutleniaczem, wpływając korzystnie na nasz organizm. Pigwowiec jest też bogatym źródłem polifenoli, które odgrywają ogromną role w opóźnianiu procesów starzenia.  Dlatego ocet ten będzie świetnym składnikiem diety osób chcących utrzymać swoja odporność na wysokim poziomie oraz dbających o młody i zdrowy wygląd.

Docenią go też osoby które w kuchni nie rozstają się z cytryną, bowiem będzie świetnym zamiennikiem tego cytrusa. Owoce pigwowca są o wiele bardziej kwaśne niż cytryny dlatego często nazywany jest ,,polską cytryną”.

 

 

Informacje dodatkowe

pojemność

250 ml

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

Mój koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Wygląda na to, że jeszcze nie dokonałeś wyboru.