697 777 334
biuro@bieszczadzkaspizarnia.com.pl
Olej rzepakowy tłoczony na zimno
Olej rzepakowy to najbardziej popularny olej, który króluje niemal w każdym domu. Jest uwielbiany za swój delikatny smak i aromat oraz wszechstronne zastosowanie. Na sklepowych półkach mamy do wyboru wiele olejów rzepakowych, jednak są one dużo uboższe w wartościowe składniki za sprawą procesów jakim są poddawane. Dlatego też, warto postawić na wysoką jakość produktu i włączyć do swojej diety olej rzepakowy tłoczony na zimno.
Szybka wysyłka
wysyłamy w ciągu 48 godzin
Bezpieczne zakupy
szyfrowane połączenie
Optymalna dostawa
kliknij i poznaj szczegóły dostawy oleju
Wygodna płatność
szybkie płatności on-line PayU
Darmowa wysyłka
już dla zamówień od 150 zł
Specjalna butelka Bieszczadzkiej Spiżarni
kliknij i poznaj jej zalety
Napisz opinię
i zyskaj punkty na kolejne zakupy
Olej rzepakowy - Właściwości
Olej rzepakowy tłoczony na zimno to bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, kluczowych dla poprawnej pracy serca, mózgu oraz gospodarki lipidowej. Ponadto, zawiera odpowiedni stosunek kwasów omega-6 do omega-3, dzięki czemu jest doskonałym wyborem w prewencji chorób układu krążenia. Co więcej, olej rzepakowy to nie tylko bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, ale także wielu witamin takich jak witamina A, D2, E i K odpowiadających za wzmacnianie odporności oraz zapobieganiu chorobom nowotworowym. Bez wątpienia można stwierdzić, że olej rzepakowy tłoczony na zimno to najzdrowszy olei na świecie!
Olej rzepakowy - Zastosowanie
Olej rzepakowy posiada wszechstronne zastosowanie w kuchni. Najlepiej olej rzepakowy spożywać na surowo w postaci dodatku do wszelkiego rodzajów sałatek, surówek czy past. Doskonale smakuje z pieczywem oraz gotowanymi warzywami. W kuchni olej rzepakowy znalazł zastosowanie również jako dodatek do zup, jogurtów oraz do przygotowania zdrowego majonezu.
Tłoczenie oleju rzepakowego
Olej rzepakowy z Bieszczadzkiej Spiżarni powstaje z wyselekcjonowanych ziaren rzepaku, uprawianego na polskich ziemiach. Proces tłoczenia oleju rzepakowego na zimno odbywa się w sposób mechaniczny, gdzie temperatura nie przekracza 40°C. Dzięki czemu, jesteśmy w stanie zachować wszystkie cenne wartości odżywcze. Co więcej, oferowane przez nas oleje nie są poddawane filtracji, rafinowaniu oraz oczyszczaniu, przez co są w 100% naturalne.
Sposób przechowywania oleju rzepakowego
Aby olej rzepakowy jak najdłużej zachowywał swoje właściwości należy przechowywać go w oryginalnej butelce, w temperaturze pokojowej.
Dla kogo polecany olej rzepakowy?
Delikatny smak oleju rzepakowego sprawia, że jest polecany zarówno dla dorosłych jak i małych dzieci (już od 6-go miesiąca życia, dodając go do zupek i innych stałych posiłków). Regularne spożywanie oleju rzepakowego przez dzieci wspomaga ich prawidłowy rozwój. Jest zalecany dla osób pragnących skomponować zbilansowaną oraz urozmaiconą dietę. Osoby borykające się z dodatkowymi kilogramami, także powinny spożywać olej rzepakowy, gdyż jest on źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, niezbędnych w diecie każdego człowieka. Olej rzepakowy to prawdziwy skarb, w trosce o nasze zdrowie.
Informacje dodatkowe
pojemność | 250 ml, oryginalna butelka BS, 500 ml, oryginalna butelka BS, 250 ml, szklana butelka |
---|---|
opakowanie | oryginalna butelka Bieszczadzkiej Spiżarni lub butelka z grubego ciemnego szkła |
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.