697 777 334

biuro@bieszczadzkaspizarnia.com.pl

Ocet jabłkowy

24,00 

Ocet jabłkowy to jeden z najpopularniejszych octów. Charakteryzuje się lekko kwaśnym smakiem o delikatnie jabłkowej nucie oraz szampańską barwą. Swoją sławę zdobył już wiele lat temu, za sprawą oczyszczającego i bakteriobójczego działania. Dziś z powodzeniem wykorzystuje się w celu poprawienia procesów trawienia oraz jako pomoc w zrzuceniu zbędnych kilogramów.

Zyskaj do 24 punktów.

}

Szybka wysyłka

wysyłamy w ciągu 48 godzin

~

Bezpieczne zakupy

szyfrowane połączenie

Wygodna płatność

szybkie płatności on-line PayU

Darmowa wysyłka

już dla zamówień od 150 zł

l

Napisz opinię

i zyskaj punkty na kolejne zakupy

Ocet jabłkowy - właściwości

Ocet jabłkowy posiada wiele drogocennych właściwości. Zawiera witaminy z grupy B, witaminę C, A, E, aminokwasy, pektyny, enzymy, kwasy organiczne, bioflawonoidy oraz pierwiastki takie jak sodu, potasu, wapnia, krzemu, magnezu, żelaza czy fosforu. Zawartym w occie pektyny obniżają poziom cholesterolu oraz zapobiegają nadciśnieniu czy miażdżycy. Ponadto, pektyny wspomagają proces przemiany tłuszczy i pobudzają do wydzielania większej ilości soków żołądkowych, dzięki czemu ocet ten poleca się osobą walczącym z nadwagą czy otyłością. Dodatkowo, ocet jabłkowy wykazuje pozytywny wpływ na utrzymywanie dobrego poziomu cukru we krwi. Regularne picie octu jabłkowego przyczynia się do neutralizowania toksycznych substancji w organizmie.

Ocet jabłkowy - zastosowanie

Ocet jabłkowy świetnie sprawdza się w kuchni jako dodatek do wielu potraw. Dodatkowo, sprawdza się jako naturalny konserwant, m.in. w marynatach. Zastosowanie octu jabłkowego jest popularne nie tylko w kuchni, ale także w kosmetyce.

Proces produkcji

Aby ocet jabłkowy zachował wszystkie cenne właściwości w Bieszczadzkiej Spiżarni oferujemy naturalny, żywy ocet. Do jego produkcji używamy najwyższej jakości jabłek, zdrowych i dojrzałych, które pochodzą z naszego sadu bądź od zaprzyjaźnionych sadowników. Powstaje w wyniku naturalnej, tradycyjnej metody fermentacji przy użyciu bakterii z rodziny Acetobacteraceae. Ocet jabłkowy z Bieszczadzkiej Spiżarni jest w 100% naturalny, nie poddawany procesom pasteryzacji czy filtracji. Oprócz tego nie zawiera żadnych konserwantów takich jak siarczyny oraz wzmacniaczy smaku czy barwników.

Sposób przechowywania

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.

Dla kogo polecany ocet jabłkowy?

Ocet jabłkowy jest polecany osobą dbającym o zdrową sylwetkę oraz chcących zgubić nadprogramowe kilogramy. Rekomendowany także dla osób pragnących poprawić pracę układu pokarmowego oraz zachować w dobrej kondycji układ krwionośny. Zaleca się również picie octu jabłkowego przez osoby przeziębione bądź przechodzące infekcję. Ocet jabłkowy to eliksir młodości, dzięki zawartej w nim witaminie E, dlatego też każdy kto chce zachować młody wygląd powinien włączyć go do swojej diety.

Informacje dodatkowe

pojemność

250 ml

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

Mój koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Wygląda na to, że jeszcze nie dokonałeś wyboru.