697 777 334
biuro@bieszczadzkaspizarnia.com.pl
Ocet jabłkowy
24,00 zł
Ocet jabłkowy to jeden z najpopularniejszych octów. Charakteryzuje się lekko kwaśnym smakiem o delikatnie jabłkowej nucie oraz szampańską barwą. Swoją sławę zdobył już wiele lat temu, za sprawą oczyszczającego i bakteriobójczego działania. Dziś z powodzeniem wykorzystuje się w celu poprawienia procesów trawienia oraz jako pomoc w zrzuceniu zbędnych kilogramów.
Szybka wysyłka
wysyłamy w ciągu 48 godzin
Bezpieczne zakupy
szyfrowane połączenie
Wygodna płatność
szybkie płatności on-line PayU
Darmowa wysyłka
już dla zamówień od 150 zł
Napisz opinię
i zyskaj punkty na kolejne zakupy
Ocet jabłkowy - właściwości
Ocet jabłkowy posiada wiele drogocennych właściwości. Zawiera witaminy z grupy B, witaminę C, A, E, aminokwasy, pektyny, enzymy, kwasy organiczne, bioflawonoidy oraz pierwiastki takie jak sodu, potasu, wapnia, krzemu, magnezu, żelaza czy fosforu. Zawartym w occie pektyny obniżają poziom cholesterolu oraz zapobiegają nadciśnieniu czy miażdżycy. Ponadto, pektyny wspomagają proces przemiany tłuszczy i pobudzają do wydzielania większej ilości soków żołądkowych, dzięki czemu ocet ten poleca się osobą walczącym z nadwagą czy otyłością. Dodatkowo, ocet jabłkowy wykazuje pozytywny wpływ na utrzymywanie dobrego poziomu cukru we krwi. Regularne picie octu jabłkowego przyczynia się do neutralizowania toksycznych substancji w organizmie.
Ocet jabłkowy - zastosowanie
Ocet jabłkowy świetnie sprawdza się w kuchni jako dodatek do wielu potraw. Dodatkowo, sprawdza się jako naturalny konserwant, m.in. w marynatach. Zastosowanie octu jabłkowego jest popularne nie tylko w kuchni, ale także w kosmetyce.
Proces produkcji
Aby ocet jabłkowy zachował wszystkie cenne właściwości w Bieszczadzkiej Spiżarni oferujemy naturalny, żywy ocet. Do jego produkcji używamy najwyższej jakości jabłek, zdrowych i dojrzałych, które pochodzą z naszego sadu bądź od zaprzyjaźnionych sadowników. Powstaje w wyniku naturalnej, tradycyjnej metody fermentacji przy użyciu bakterii z rodziny Acetobacteraceae. Ocet jabłkowy z Bieszczadzkiej Spiżarni jest w 100% naturalny, nie poddawany procesom pasteryzacji czy filtracji. Oprócz tego nie zawiera żadnych konserwantów takich jak siarczyny oraz wzmacniaczy smaku czy barwników.
Sposób przechowywania
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.
Dla kogo polecany ocet jabłkowy?
Ocet jabłkowy jest polecany osobą dbającym o zdrową sylwetkę oraz chcących zgubić nadprogramowe kilogramy. Rekomendowany także dla osób pragnących poprawić pracę układu pokarmowego oraz zachować w dobrej kondycji układ krwionośny. Zaleca się również picie octu jabłkowego przez osoby przeziębione bądź przechodzące infekcję. Ocet jabłkowy to eliksir młodości, dzięki zawartej w nim witaminie E, dlatego też każdy kto chce zachować młody wygląd powinien włączyć go do swojej diety.
Informacje dodatkowe
pojemność | 250 ml |
---|
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.