Pudding jaglany z musem owocowym
  • kasza jaglana 3/4 szkl.
  • 2 szklanki wody
  • 2 kiwi
  • 1/2 banana
  • 1 łyżeczka sezamu
  • mleko migdałowe
  • łyżeczka soku z cytryny
  • płatki migdałowe
  • żurawina
  • nasiona czarnuszki
  • olej lniany
  • olej konopny
  • shrub cytrusowo – korzenny

Przygotowanie

Płuczemy kasze jaglaną i przelewamy ją wrzątkiem. Gotujemy pod przykryciem ok 15 minut- do momentu gdy kasza wchłonie całą wodę. W międzyczasie blendujemy 2 kiwi i banana, sezam oraz olej lniany. Wystudzoną kaszę blendujemy dodając mleko migdałowe (w ilości zależnej od tego, jaką chcemy osiągnąć konsystencję puddingu) sezam, 1 łyżeczkę shrubu cytrusowo- korzennego. Przekładamy do miseczki. Polewamy musem owocowym. Posypujemy żurawiną, płatkami migdałowymi oraz nasionami czarnuszki. Polewamy olejem konopnym.

Wersja dla rocznego dziecka:
Płuczemy kasze jaglaną i przelewamy ją wrzątkiem. Gotujemy pod przykryciem ok 15 minut- do momentu gdy kasza wchłonie całą wodę. W międzyczasie blendujemy 2 kiwi i banana, sezam oraz olej lniany. Wystudzoną kaszę blendujemy dodając mleko migdałowe (w ilości zależnej od tego, jaką chcemy osiągnąć konsystencję puddingu) sezam oraz 1 łyżeczkę wyciśniętego soku z cytryny. Przekładamy do miseczki. Można posypać zmielonymi pestkami dyni lub słonecznika.
Smacznego.

Share This
Mój koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Wygląda na to, że jeszcze nie dokonałeś wyboru.